Kurulduğu 2008 yılından bu güne, ülkemizin geleceğiyle ilgili aynı amaç ve ideallere sahip kadrolarıyla biyometrik ve akıllı kart tabanlı güvenlik ve geçiş kontrol çözümleri konusunda faaliyet gösteren Ones Technology, alanındaki teknolojik ilerlemelere ve inovasyona öncülük eden entegre araştırma, geliştirme ve üretim merkezi olarak büyümeye devam etmektedir. Yaptığı çalışmalarla araştırma ve üretim yapan, yerli yabancı her kesimden insanın AR-GE ve üretim süreçlerini yerinde incelemek istediği bir merkez haline gelmiştir.

Türkiye’nin bilim ve teknoloji yolculuğunda dünyadaki gelişmeleri geriden takip eden değil, özgün bir AR-GE ve üretim anlayışıyla geleceğe yön veren bir ülke olmasını hedefleyen TÜBİTAK da, Prof. Dr. Hasan Mandal başkanlığında heyet olarak Ones Technology’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ones Technology’nin yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgi aldı. Ones Technology Yönetim Kurulu üyeleri Onur Sırmatel ve Güçlühan Kuzyaka, Ones Technology Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde yürütülen çalışmaları, sürdürülen AR-GE faaliyetleri ve Ones Technology hakkında genel bilgilerin verildiği toplantı gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Başkanı Çalışmaları Yerinde İnceledi

Heyet, AR-GE merkezinde yapılan tanıtım gezisinde TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli kart işletim sistemi AKİS ile uyumlu olarak üretilen BioAffix® CardReader ürün ailesine büyük ilgi gösterdi. Tüm kart tiplerini destekleyen avuç içi damar izi biyometrik teknolojisine sahip BioAffix® Gate Extreme ve 2023 yılının son çeyreğinde hizmete sunulan kızılötesi derinlik algılayıcılı 3D kameraya sahip biyometrik yüz tanıma sistemi BioAffix® Gate Vision hakkında detaylı bilgi aldı. BioAffix® ürün ekosistemini oluşturan ve birbiriyle entegre edilebilen biyometrik ve kart tabanlı güvenlik ve geçiş kontrol sistemlerinin, milli imkanlarla Türkiye’de geliştirilmeye devam etmesi noktasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ile Geliştirilen Teknolojiler

Ones Technology AR-GE Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan TÜBİTAK Bakşanı Hasan Mandal ve beraberindeki heyete, yine Ones Technology tarafından geliştirilen ve ikisi uluslarası olmak üzere toplam sekiz adet patentli teknolojinin tanıtımı yapıldı. Yerli teknoloji geliştirme kararlılığını, sahip olduğu patentler ile sürdürmeyi hedefleyen Ones Technology, AR-GE merkezi ile iligli yapılan kapasite değerlendirmesi ile gelecek dönemde TÜBİTAK tarafından üretilen yerli teknolojilerin nasıl daha verimli ve sürdürülebilir şekilde geliştirilebileceği hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” destek projesi kapsamında yapılacak olan elektronik dizgi hattı yatırımı da toplantının gündemini oluşturdu.

Başarının Anahtarı: AR-GE ve Üretim Disiplini

Ones Technology Yönetim Kurulu üyelerinden AR-GE Müdürü Güçlühan Kuzyaka, TÜBİTAK heyetinin gerçekleştirdiği ziyareti şu sözlerle değerlendirdi: “Milli teknoloji hamlesi kapsamında ortaya koyduğumuz çabaların bu şekilde taktir edilmesi bizleri daha çok teşvik etmektedir. Sayın TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve beraberindeki heyetin AR-GE merkezimizi ziyaretleri, Ones Technology ailesi olarak doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.

Başarının anahtarının, AR-GE ve üretim disiplinini sağlamak olduğuna inanan bir kurum kültürüyle hareket ediyoruz. Sahip olduğumuz ulusal ve uluslararası ödül ve sertifikalar, çeşitli inovasyon ve iş geliştirme ödülleri, başarımızı belgeleyen önemli unsurlardır. Ancak başarımızın en önemli kanıtı, ekip olarak fedakârca ortaya koyduğumuz çalışmaların meyvesini almamızdır. Bugün ülkemiz başta olmak üzere 12 ülkede, milyonlarca kimlik doğrulama işlemini hatasız olarak gerçekleştirebilen BioAffix ürün ekosistemi, ülkemizin geleceği adına umut vericidir.”

Ziyaretin sonunda TÜBİTAK destekli projeler başta olmak üzere elde edilen başarılar ve TÜBİTAK’ın yayınladığı yeni destek programları kapsamında gelecekte neler yapılabileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Leave a Comment

Ones Technology logosu, kırmızı ve gri tonların muhteşem uyumunu yansıtmaktadır. Genç ve dinamik yapısını yansıtan bu renkler, logonun geleceğe dönük sembolizmini vurgulamaktadır.
Çağrı Merkezi : +90 850 305 66 37
Faks : +90 312 213 06 20
E-Posta : info

Kurumsal

© 2023 Ones Technology